Den HelderJeugd

Zomereditie VakantieCampus sluit af met tromgeroffel

Den Helder – De kinderen van groep 3 tot en met 8 van een aantal Meerwerf Basisscholen in Den Helder die als eersten deelnamen aan de VakantieCampus, sloten de geslaagde zomereditie van deze ‘vakantieschool’ trommelend en swingend af. Instructeurs van Triade leerden de kinderen ritmisch slaan op diverse Afrikaanse slaginstrumenten.

Samen muziek maken zorgde voor zoveel enthousiasme dat zelfs de kinderen die normaal gesproken niet zo op de voorgrond treden, spontaan begonnen te dansen in het midden van de groep. Het illustreert het plezier dat de kinderen hebben beleefd tijdens de VakantieCampus.

Herfst- en kerstvakantie
Behalve dat ze werkten aan hun cognitieve vaardigheden bouwden de kinderen er ook aan hun zelfvertrouwen. In de herfst- en kerstvakantie vinden de volgende edities plaats volgens hetzelfde recept. Een combinatie van ondersteuning bij schoolwerk en toffe activiteiten zoals vlogs maken, muziek, knutselen, sport en spel.

4YoungTalent en Meerwerf Basisscholen Den Helder zijn hun samenwerking in de VakantieCampus gestart met deze zomereditie. Andere schoolbesturen zijn natuurlijk uitgenodigd om te volgen. In het programma komen studie- en planningsvaardigheden aan de orde en wordt er veel aandacht besteed aan het sociaal-emotionele aspect. Het aanbod wordt afgestemd met de eigen leerkracht van de kinderen. Aanmelding voor de VakantieCampus loopt via de basisschool. Voor ouders en verzorgers is deelname van hun kind kosteloos.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button