Den HelderPolitiek

De toekomst van De Schooten onder de loep

Advertentie:

Den Helder – De gemeente wil dit najaar met inwoners, ondernemers en maatschappelijke partijen in gesprek over de toekomst van De Schooten. De nieuwe omgevingsvisie moet worden opgesteld, dus nu is het moment om te bepalen hoe de wijk er in 2030 uit moet komen te zien. Om te beginnen is er een enquête opgesteld die bewoners tot 12 september kunnen invullen via de website van de gemeente.

Er is eerder een omgevingsvisie gemaakt voor Huisduinen en Julianadorp. Dit jaar volgen De Stelling, Stad binnen de Linie, Nieuw Den Helder en dus ook De Schooten. De gemeente hoopt dit jaar nog een ontwerp omgevingsvisie klaar te hebben. Vanaf oktober gaat de gemeente de resultaten van de enquête bespreken met alle belanghebbenden. In het eerste kwartaal van volgend jaar moet de definitieve omgevingsvisie klaar zijn. In de omgevingsvisie staat beschreven hoe de ontwikkelingen van een wijk er de komende tien- tot twintig jaar uit gaan zien.

Ontwikkelingen zijn in gang gezet
Sommige ontwikkelingen in De Schooten zijn inmiddels al in gang gezet. Allereerst wordt achterstallig onderhoud uitgevoerd. Zo wordt het rode hekwerk aan de kopse kant van de parkeerplaats Baljuwstraat verwijderd. Daarnaast wordt er onderzoek gedaan naar een oplossing voor de stankoverlast rondom de vijver bij Heiligharn. Hier wordt ook de parkeergelegenheid onder de loep genomen. Ook het Van der Vaartplantsoen staat op de planning. De gemeente wil daar de plek rondom de Gastronoom opknappen, de verharding aanpassen tot een knus terras en bomen planten langs de Torplaan.

Plannen voor de Schout- en Schepenenbuurt

Een groter project is het toekomstbestendig maken van de Schout- en Schepenenbuurt. Dit betreft onder andere het vervangen van riool, herinrichten van de openbare ruimte en het aanleggen van groen. Ook komt er een 30km zone bij. Een uitgebreide versie van de plannen is terug te vinden op de website van de gemeente.

Andere ontwikkelingen wil de gemeente dus vaststellen samen met de inwoners. Daarom roept zij iedereen op om mee te praten: “Hoe is het voor u om er te wonen? Wat is goed en moeten we zo houden? Wat zou er beter kunnen? Dat willen we graag van u horen!”

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button