Cultuur/NatuurUitgaan

Zwerftocht voor nieuwsgierige mensen

Advertentie:

Den Helder – Wie ook graag in de duinen wandelt kan zaterdag 28 augustus van 13.30 tot 15.30 uur mee met Landschap Noord Holland, die organiseert dan een zwerf- en ontdekkingstocht door de Grafelijkheidsduinen, waarin de dynamiek van dit gebied centraal staat.

Wat niet direct opvalt zijn de vele bijzondere relaties die de planten en dieren hier met elkaar en met het landschap hebben. De tapuit kan bijvoorbeeld niet zonder het duinkonijn en het icarusblauwtje niet zonder de gele rolklaver. In de duinen kan het op sommige plekken wel meer dan 60 graden Celsius worden? Hoe wapenen planten zoals buntgras en zomersneeuw zich hiertegen? Ook bijzonder, libellen en juffers profiteren nu nog van bomkraters uit de Tweede Wereldoorlog. Kortom, de nieuwsgierigheid wordt deze tocht geprikkeld en gevoed.

De wandeling voert buiten de gebaande paden, dus trek goede wandelschoenen aan en neem iets te drinken mee voor onderweg. Bij zonnige omstandigheden is zonnebrand en dekkende kleding aan te raden. Ook een verrekijker is geen overbodige luxe.

De wandeling is zaterdag 28 augustus, 13:30 tot 15.30 uur. Vertrekpunt is het parkeerterrein aan het Admiraal Verheullplein in Den Helder. De kosten bedragen 7 euro voor volwassenen en € 3,- voor kinderen tot 12 jaar, beschermers betalen € 4,- en € 2,- voor kinderen tot 12 jaar. Verdere informatie en reserveren via www.gaatumee.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button