Kop van Noord-Holland

Daling WW-uitkeringen in Noordkop groter dan landelijk

Regio Noordkop – De daling in het aantal WW-uitkeringen was de afgelopen maand in elk van de drie regio’s in noordelijk Noord-Holland sterker dan landelijk. Waar in Nederland in juli 2,5 procent WW-uitkeringen minder werden
verstrekt dan in juni, nam het aantal in Noord-Holland Noord zelfs met 4,3 procent af. Dit blijkt uit de maandelijkse cijfers van het UWV.

In vergelijking met vorige maand nam het aantal uitkeringen in de horeca en catering naar verhouding het meeste af. In absolute aantallen was de daling bij uitzendkrachten het grootst. In twee sectoren nam het aantal WW-uitkeringen toe. In het bank- en verzekeringswezen was deze beperkt, maar in het onderwijs was de toename aanzienlijk. Voor het onderwijs komt dit doordat aan het eind van het schooljaar tijdelijke contracten niet worden verlengd. De meeste docenten kunnen na de zomer wel weer aan het werk.

Regio
De daling van het aantal inwoners met een WW-uitkering lag in Hollands Kroon op 10,4 procent en daarmee doet deze gemeente nauwelijks onder voor Texel, waar de daling 11,4 procent was. Schagen kende een daling van 6,3 procent en in Den Helder lag dit op 3,0 procent. Vergeleken met een jaar geleden zijn de dalingen zeer groot: Den Helder (-32,2%), Hollands Kroon (-26,8%), Schagen (-39,7%) en Texel (-43,5%).

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button