Sport

Handbalsters ZAP blijven knap overeind tegen nummer drie

Advertentie:

Breezand/Wijhe – De handbalsters van ZAP zijn zaterdagavond in en tegen Wijhe goed overeind gebleven. Het Eerste Divisie-duel in Overijssel kende geen winnaar: het werd 29-29. Trainer Stefan Baars was tevreden hoe zijn team voor de dag kwam.

ZAP beleeft dit seizoen vaak wat ongelukkige uitwedstrijden. “De resultaten vallen vaak tegen, daar wilden we eigenlijk wel verandering in brengen”, vertelde Baars na afloop. “Ondanks dat Wijhe derde staat en als promovendus dit seizoen prima is begonnen met een aantal overwinningen op rij. Alleen de laatste twee weken verloren ze, dus er viel zeker wat te halen. Wij hebben wel wat blessures, maar toch konden er voldoende speelsters op het wedstrijdformulier worden gezet. We begonnen vol goede moed aan de wedstrijd.”

Het was echter Wijhe dat direct de leiding pakte in het duel met ZAP. Baars: “Ondanks verwoede pogingen van ons om het tij te keren, ging het niet goed in de eerste helft. Na 24 minuten kon Wijhe uitlopen naar een 18-10 voorsprong. De dekking was te tam en aanvallend konden we geen vuist maken.”

Goede fase
Aan het overwicht van Wijhe kwam echter verandering. Baars: “Na timeouts van beide kanten kregen we vlak voor rust een goede fase waarin vooral de breaks goed beginnen te lopen.” Zo zochten de ploegen de kleedkamer op met een voorsprong van 19-16 voor Wijhe. Na de korte onderbreking kwam ZAP goed uit de kleedkamer. “Al snel wisten we de score gelijk te trekken en werd het 20-20. Met nog twintig minuten op de klok werd het stuivertje wisselen tussen één punt voor, gelijk, één punt voor, gelijk en zo gaat het maar door.”

Even zag het er heel goed uit voor ZAP. “Bij 27-29 sloegen we een gaatje en waren er nog maar een paar minuten te spelen. We verzaakten echter om de wedstrijd in het slot te gooien.” Wijhe kon nog twee keer scoren en ZAP miste met nog maar een paar seconden op de klok een laatste kans vanaf zeven meter. “Vooraf had ik getekend voor deze uitslag, maar op basis van de tweede helft hadden we graag de winst meegenomen”, concludeert Baars. ZAP komt dit kalenderjaar nog twee keer in actie voor de competitie.

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button