Hollands KroonVideo

Het verhaal van 900 jaar Haringhuizen (video)

Adverentie

Haringhuizen viert het 900-jarig bestaan komend weekend met een mooi overzicht van prenten, schilderen en foto’s. De eerste tekening die de samenstellers tegenkwamen, komt uit 1706. Daarna hebben kunstenaars de plaats vaak opgezocht. De Willibrorduskerk was vaak het middelpunt van de kunstwerken. Geen toeval dus dat de tentoonstelling komend weekend in de oude kerk te bewonderen is.

Locoburgemeester Lilian Peters opende de tentoonstelling donderdagavond voor de bewoners van het dorp. Komend weekend (19 en 20 augustus), tijdens Nazomeren in Niedorp, is iedereen welkom. De deuren van de kerk zijn geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Ook tijdens Open Monumentendag op 9 en 10 september is de tentoonstelling te zien.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button