Uitgaan

Cursisten Vatropse School exposeren in Westerland

Advertentie:

De schildersgroepen van de Vatropse School tonen hun meest recente werk op zaterdag 28 en zondag 29 september in Westerland. Er zijn schilderijen en tekeningen, werken op papier en op doek, te zien die de cursisten het afgelopen jaar tijdens de lessen hebben gemaakt. Dertig exposanten tonen tezamen zo’n honderd nieuwe werken.

Onder de naam De Vatropse School geeft beeldend kunstenaar Marianne van Beek wekelijks schilderlessen in het atelier Noorderbuurt te Westerland. Het zoeken en vinden van een eigen stijl, een eigen benadering is daarbij een belangrijk uitgangspunt: oefenen, uitproberen, experimenten, leren door te doen en leren van elkaar.

De tentoonstelling laat zien hoe diverse onderwerpen in verschillende stijlen verwerkt zijn, van heel realistisch tot volkomen abstract en alles wat daartussen mogelijk is. Een zeer afwisselend geheel dus met ook de mogelijkheid het portfolio of de fotoboeken van de diverse deelnemers te bewonderen. Op beide dagen zijn de cursisten aanwezig om bezoekers rond te leiden en uitleg te geven over de getoonde werken.

De expositie is op zaterdag en zondag van 10.30 tot 17.00 uur te zien in de gymzaal en grote zaal van het dorpshuis Westerland en in de daarnaast gelegen Nicolaaskerk aan de Westerlanderweg 61. De toegang is gratis en de koffie staat klaar.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button