Den HelderNoord-Holland

Goedkoopste rijlessen in Den Helder

Adverentie

Den Helder is de voordeligste gemeente om rijlessen te nemen. Dat blijkt uit onderzoek naar rijscholen in Noord-Holland, uitgevoerd in opdracht van rijschool Overtoom uit Amsterdam. Het hoogste slagingspercentage van de provincie is in Oostzaan.

Voor het onderzoek is data gebruikt, op basis van cijfers van meer dan 900 rijscholen, afkomstig van het CBR en de rijschool websites. In Den Helder kost een rijles gemiddeld 40,75 euro. Dat is goedkoper dan in Hollands Kroon (44,23 euro) en Schagen (€42,-). Het duurst zijn leerlingen uit in gemeente Gooise Meren, waar een les gemiddeld 52,63 euro kost.

In de top 15 van goedkoopste rijlesgemeenten staat Den Helder dus op 1, voor Weesp en Texel. Schagen staat op plek 5, Hollands Kroon op 13.

Slagingspercentages
Het slagingspercentage (in 1x geslaagd) ligt in Den Helder op 50,4 procent. Dat is hoger dan in Schagen (44,07) en Hollands Kroon (43,83). Hollands Kroon staat daarmee derde in de Top 15 Gemeenten met het laagste gemiddelde slagingspercentage.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button