Den Helder

Beheer openbare ruimte ’t Laar

Adverentie

Julianadorp – Het onderhoud van de openbare ruimte in ’t Laar was de afgelopen tijd niet helemaal op orde. Gemeente Den Helder vindt het vervelend dat bewoners van ’t Laar hier mogelijk last van hebben gehad en hoopt het snel recht te kunnen zetten.

Als een nieuwe wijk wordt ontwikkeld, gebeurt dit vaak door een projectontwikkelaar. De gemeente is hier vaak ook bij betrokken. Samen bouwen projectontwikkelaar en gemeente aan de wijk. Op het moment dat de wijk (deels) af is, wordt het beheer van de openbare ruimte overgedragen aan de gemeente. Vanaf dit moment is de gemeente verantwoordelijk voor bijvoorbeeld het maaien van het onkruid, het riool- en wegen onderhoud.

De overdracht van het deel waar de inwoners wonen is destijds niet goed en duidelijk gebeurd. Hierdoor is de woonomgeving niet volledig opgenomen in het programma van de gemeente voor het dagelijkse onderhoud. Zo is dus de achterstand ontstaan. Fijn dat de bewoners aan de bel hebben getrokken. Dat geeft bij de bewoners van de wijk betrokkenheid aan en geeft de gemeente gelegenheid actie te nemen op een nalatigheid in het onderhoud.

Aan het werk
Momenteel is de gemeente hard bezig om de achterstand in het onderhoud weg te werken. Zo is er gemaaid en worden de komende tijd een aantal reparaties aan de weg uitgevoerd. En natuurlijk hoopt de gemeente dat de bewoners, na deze valse start, in de toekomst weer fijn kunt wonen in ’t Laar.

Bewoners kunnen gerust contact op nemen als zij nog vragen hebben over het onderhoud van de woonomgeving. Dat kan door het contactformulier in te vullen op de website van de gemeente of te bellen naar 14 0223, maandag tot en met vrijdag 8.30 – 17.00 uur.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button