Kop van Noord-HollandZakelijk

Vier recreatiebedrijven in de Noordkop gecertificeerd met duurzaamheidskeurmerk

Advertentie:

Kop van Noord-Holland – Het stimuleringsfonds Revitalisering Verblijfsrecreatie van De Kop Werkt! voorziet ondernemers ondersteuning bij het komen tot een vitaal en toekomstbestendig vakantiepark. Een onderdeel is het Energie- en Duurzaamheidsprogramma, waarbij de ondernemer advies en begeleiding krijgt bij het verduurzamen van hun onderneming. Met groot succes als gevolg. De ondernemingen Wierschuur Nieuwland, Kampeerterrein Het Bos Roept uit gemeente Hollands Kroon en Camping De Nollen en Duincamping De Lepelaar uit gemeente Schagen zijn gecertificeerd met het hoogst bereikbare Green Key label, Green Key Gold.

Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Bedrijven met een Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist. Erik van Dijk, National Operator Green Key Netherlands overhandigde tijdens de kennissessie verblijfsrecreatie woensdag 8 september de ondernemers het Green Key Gold certificaat.

Erik van Dijk: “Deze ondernemers zijn zich continu bewust van welke inspanningen zij kunnen leveren op het gebied van energiebesparing en verduurzamen voor hun onderneming, de gast en de lokale omgeving. Het keurmerk is een praktisch hulpmiddel om de ondernemer te begeleiden in zowel kleine als grote duurzame ingrepen van het gebruiken van de juiste schoonmaakmiddelen, tot de communicatie naar de gasten en omgeving hierover. En dit alles bij elkaar wordt beloond met het Green Key Gold certificaat.”

Meerwaarde voor het bedrijf
De sector is blij met het advies, de begeleiding en financiële tegemoetkoming vanuit het programma. Zo zegt Martine van Soolingen van Wierschuur Nieuwland: “De Wierschuur is in 2017 uiterst duurzaam gerestaureerd en her-bestemd. Door de toepassing van zonnepanelen, hoogwaardig isolatie en een warmtepomp is de Wierschuur zelfs bijna energie neutraal. Wij zochten naar een manier om het duurzame karakter van de Wierschuur beter voor het voetlicht te brengen. Green Key is hiervoor bij uitstek het medium. Green Key stimuleerde ons bovendien de puntjes op de i te zetten. Met name met betrekking tot de inkoop van schoonmaakmiddelen en dergelijke zijn wij een stuk wijzer geworden. Het was even zoeken maar inmiddels is het een sport geworden uitsluitend eco gecertificeerde artikelen aan te schaffen. Onze gasten zijn veelal duurzame bedrijven en overheidsinstellingen. Het is sinds kort overheidsbeleid dat een duurzaamheid kwalificatie een vereiste is voor het boeken van een vergaderaccommodatie of training locatie. Nu wij Green Key Goud gecertificeerd zijn hopen wij nog meer mooie reserveringen van deze doelgroep te mogen ontvangen!”

Naast het programma Energie en Duurzaamheid wordt de ondernemer op verschillende vlakken hulp aangeboden. “Zo hebben we vorige week ook het programma Toegankelijkheid gelanceerd. Nederland kent naar schatting 2,5 miljoen mensen met een beperking. Door de vergrijzing zal dit de komende jaren fors groeien. Wij adviseren en begeleiden met een pragmatisch traject de ondernemer om hier zijn accommodaties op aan te passen,” zegt regionaal projectleider Maaike Steltenpool. “We stimuleren toekomstbestendige investeringen en ingrepen die de totale kwaliteit van het park verbeteren waardoor de gasten zich er meer thuis voelen en de ondernemer zich voorbereid op de toekomst. De financiële tegemoetkoming in de vorm van het stimuleringsfonds staat opengesteld tot en met 31 december 2021. Uitvoering kan plaatsvinden in het eerste half jaar van 2022.”

Ambitie
De regio heeft de ambitie om 2030 de best presterende verblijfsrecreatiesector van Nederland te hebben. Toerisme is namelijk een belangrijke economische motor in de Kop van Noord-Holland en Noord-Holland Noord. Door het toerisme in de Kop aantrekkelijker te maken, kan de ambitie vervuld worden en daar draagt dit fonds aan bij. Kijk voor meer informatie op www.dekopwerkt.nl/verblijfsrecreatie.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button