Den Helder

Kitesurftocht Hoek tot Helder woensdag 20 september van start

Adverentie

Den Helder – De kitesurftocht Hoek tot Helder, waarmee geld wordt opgehaald voor de Hartstichting vindt komende woensdag 20 september plaats. Hoek tot Helder is met 130 kilometer de langste eendaagse kitesurftocht ter wereld. Het deelnemersveld bestaat uit ruim vijfhonderd kitesurfers uit binnen- en buitenland. De spectaculaire beelden van het event zijn dit jaar live te volgen via een livestream.

“We hebben zojuist van onze weerman Tobias van Tellingen een go gekregen”, zegt bedenker en organisator van het event Martijn van Dijk. “Het belooft een mooie zonnige dag te worden met een uitstekende wind.” Deze editie was in een recordtijd van één minuut uitverkocht en het ziet er naar uit dat ook de opbrengst weer records gaat breken.

De titanenstrijd langs een klotsende Noordzee vergt uithoudingsvermogen, kracht en doorzettingsvermogen van de kiters die hiervoor maanden hebben getraind. Aan de afgelopen vijf edities van Hoek tot Helder deden deelnemers van allerlei niveaus mee. Kitesurfgrootheden als Kevin Langeree, Lasse Walker en Gijs Wassenaar bijvoorbeeld. Dit jaar waagt ook meervoudig Olympisch, Wereld- en Europees schaatskampioen Sven Kramer zich voor het eerst aan deze barre kitesurftocht. “Voor mij is het persoonlijk een spannende nieuwe uitdaging, maar het belangrijkste is om zoveel mogelijk sponsorgeld in te zamelen voor de Hartstichting”, zegt Kramer over zijn eerste deelname. Ook eerdere deelnemers als presentator Beau van Erven Dorens en olympisch schaatskampioen Mark Tuitert verschijnen weer aan de start.

Team Flint
Ook de broers Jeroen en Maurice Flinterman hebben flink getraind. Het was niet meer dan vanzelfsprekend dat ze het samen zouden doen. Sinds Jeroen op 2,5-jarige leeftijd een hartoperatie heeft gehad, zijn de twee onafscheidelijk. “Mijn broer was toen zes. Hij weet nog goed hoe spannend hij dat vond. Sindsdien doen we alles samen.” Lees hier het hele verhaal van ‘Team Flint’.

Voor het eerst is Hoek tot Helder de hele dag via een livestream op hoektothelder.nl te volgen. Met meerdere camera’s op de grond, een drone en bodycams worden de kiters de hele dag gevolgd. De productie van de liveregistratie wordt gedaan door Nomobo.

Baanbrekend onderzoek
Volgens directeur Hans Snijder van de Hartstichting is Hoek tot Helder één van de belangrijkste evenementen voor de Hartstichting. “Het is op voorhand al het meest opwindende event”, aldus Snijder. “Hulde aan al die deelnemers die deze ongelooflijk zware tocht aandurven. Dankzij hun prestatie kunnen we als Hartstichting een grote slag maken om baanbrekend onderzoek te financieren om hart- en vaatziekten sneller en beter te behandelen.”

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button