Den HelderUitgaan

Open dag bij Dierentehuis ’t Schuthok

Adverentie

Den Helder – Dierentehuis ’t Schuthok uit Den Helder organiseert zondag 1 oktober een open dag. Geïnteresseerden zijn van 13:00 tot 16:00 uur welkom voor een kijkje achter de schermen in de opvang aan Rijksweg 4.

Bij de open dag kan onder meer een kijkje worden genomen bij de kattenkamers en de quarantaineruimtes. ’t Schuthok heeft een vol programma met een echte Dog Walk waar de asielhonden hun beste pootje voor zetten. Vanwege het groot aantal honden staan er twee presentaties gepland. De eerste is om 13:30 uur en de tweede om 14:30 uur.

Daarnaast is er volop gelegenheid om vragen te stellen. Fieke van Kat & Mens gedragsbegeleiding helpt de bezoekers daar graag verder mee op weg. Elina, rasdeskundige, eigenaar van hondenschool Dogz4life en aangesloten bij www.seriousdogtrainers.nl heeft een ruime ervaring met het type hond bekend als HR-hond. Zij vertelt graag alles over raseigenschappen, verantwoordelijk hondenbezit in relatie tot keuze voor de hond. Wat doet de Dierenpolitie en wie kan daarvoor gebeld worden? Wat wordt er gedaan met meldingen en wat zijn de (on)mogelijkheden binnen wet- en regelgeving? Claudia is aanwezig om de bezoekers een beetje wijzer te maken in de wereld van politieagenten met taakaccent houder dierenwelzijn.

Kraampjes
Er zijn diverse kraampjes met verkoopspullen, nieuw, handgemaakt, tweedehands en nog veel meer. De opbrengst komt volledig ten goede aan de verzorging van alle asieldieren. Tijdens de open dag worden geen dieren geplaatst, wel is er de mogelijkheid om een afspraak te maken voor later in de week. Ook belangrijk om te weten is dat bezoekers geen eigen hond mogen meenemen naar de open dag. Dit in verband met mogelijke onrust onder de asielhonden. Tegen een kleine vergoeding is er koffie, thee en broodjes kroket (vega). Cadeautjes voor de dieren (altijd welkom) mogen bij de dierverzorgers afgegeven worden, dit in verband met dieetvoorschriften en allergieën.

’t Schuthok vangt jaarlijks vele honden, katten en konijnen op die tijdelijk een warm onderdak nodig hebben. Daarbij is het doel het vinden van een liefdevol thuis bij nieuwe baasjes. Naast deze asielfunctie heeft het dierentehuis ook een pension dat de mogelijkheid biedt van opvang tijdens vakantie of in geval van ziekte van de eigenaar.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button