Hollands KroonVideo

Staat het mooiste voetbalcomplex in Hippolytushoef? (video)

Advertentie:

Hippolytushoef – Het complex van voetbalvereniging Succes uit Hippolytushoef is al 99 jaar wijd en zijd bekend in de regio. De club beschikt over vier velden, waarvan één trainingsveld, die bij droge tijden automatisch via een buizensysteem in de grond worden beregend. Het grasmaaien gaat met een tweetal robots, al moet er nog wel met een tractor de kantjes worden gedaan.

In totaal zijn er ongeveer 150 vrijwilligers bij de club betrokken, waarvan een gedeelte bij het onderhoud. Aart Doesburg is als hoofd onderhoud verantwoordelijk voor dit werk en hij is maar wat trots op zijn ‘team’: “Het zijn harde werkers en mede daarom ziet alles er pico bello uit.”

In 2004 heeft een team van Wieringen/Wieringermeer op het Succesveld gevoetbald tegen de profs van AZ. Dit was met ongeveer 1500 toeschouwers een geslaagde wedstrijd en Aart zou graag weer een profclub op het mooie complex terug zien. “De accommodatie en de velden zijn schitterend en veel clubs die hier in het weekend komen spelen kijken hun ogen uit”, aldus een tevreden Aart Doesburg. “Volgend jaar bestaat de club honderd jaar en het zou mooi zijn als we dit op ons mooie complex kunnen vieren met een kampioenschap van het eerste elftal.”

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button