Den Helder

Vijftigjarig bestaan Reddingsbrigade Den Helder gevierd door reünisten en leden

Advertentie:

Den Helder – De Reddingsbrigade Den Helder heeft afgelopen weekend stilgestaan bij haar vijftigjarig jubileum. Vrijdag stond een reünie op het programma, zaterdag was er een barbecue met aansluitend feest voor de leden.

Bij de reünie kwamen ruim zeventig oud en huidig leden, onder wie enkele oprichters, samen om oude verhalen op te halen en terug te blikken op de afgelopen vijftig jaar. De avond werd officieel geopend door voorzitter Robin Zeinstra en burgemeester Jan de Boer. “De vereniging leeft, dat is mooi om te zien”, vertelt Zeinstra. “We hebben een nieuwe richting gegeven aan de vereniging. Nieuwsgierig ben ik naar de toekomst en wat voor moois dat mag brengen en weet ik dat met onze leden er veel mogelijk is.”

Burgemeester Jan de Boer benadrukte dat de gesprekken tussen Reddingsbrigade Den Helder en de gemeente over de herintrede van de alarmploeg zo goed als afgerond zijn, tot genoegen van de aanwezigen. Ook werd er een plaquette voor op de gevel overhandigd namens het college van B&W. Na het officiële deel konden de reünisten het uitgestalde materieel bewonderen en kijken naar de vele foto’s die voorbij kwamen of oude strandroosters die voor de gelegenheid uit het archief gehaald waren. Bij de reünie werden vooral veel warme herinneringen opgehaald aan vijftig jaar Reddingsbrigade Den Helder. “Iets wat zonder de inzet van alle vrijwilligers niet mogelijk was geweest, iets waar het bestuur enorm trots op is”, aldus voorzitter Zeinstra.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button