Den HelderHollands Kroon

De tijd tikt door, maar nog steeds geen motorcrossterrein in Hollands Kroon

Advertentie:

Hollands Kroon / Den Helder – De motorsportfederatie Stichting NHGS Phoenix wacht al meer dan tien jaar op de realisatie van een permanent motorcrossterrein in de gemeente Hollands Kroon. Op dit moment maken motorcrossers gebruik van een tijdelijke locatie op het terrein Kooypunt in Den Helder. De vergunning daarvoor verloopt op 30 december 2024. Het is nog altijd de bedoeling is dat motorcrossers daarna in Hollands Kroon terechtkunnen, maar daar moet nog wel het een en ander voor gebeuren.

De beoogde locatie en het ontwerp voor het permanente motorcrossterrein in Hollands Kroon.

Sinds 2013 zijn verschillende locaties voor de motorcross in Hollands Kroon bekeken. Hierbij is de aandacht komen te liggen op een terrein van ongeveer 14,6 hectare in de buurt van Aartswoud, ingesloten tussen de Groetweg, N242 (Alkmaar – Middenmeer) en het Groetkanaal.

Stichting NHGS Phoenix heeft gewerkt aan een eerste ontwerp van een bestemmingsplan en een Milieu Effect Rapport (MER). Volgens de plannen van de motorsportfederatie komt er in ieder geval een grote en kleine crossbaan en een terrein waar trial-hindernissen geplaatst kunnen worden. Rondom het terrein komt een zes tot tien meter hoge geluidswal om zo eventueel overlast tot het minimum te beperken. “Op deze manier proberen wij mee te denken met omgeving en bewoners”, aldus Stichting NHGS Phoenix.

Het voorontwerp bestemmingsplan en het MER lagen sinds 13 augustus 2020 ter inzage en de motorsportfederatie werkt nu aan de beantwoording van de reacties. Naar verwachting wordt de procedure voor het bestemmingsplan in de tweede helft van 2023 vervolgd. Dat moet dan dus binnen een half jaar afgerond zijn. Een woordvoerder van de gemeente Den Helder laat immers weten dat het verlengen van de tijdelijke locatie op Kooypunt geen optie is. “Dat is ook opgenomen in de tijdelijke vergunning.” Ook liet de gemeenteraad van Den Helder in 2021 al weten de vergunning niet te zullen verlengen.

Toon meer

Lianne Snel

Lianne Snel studeerde politicologie en American Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is sinds maart 2023 werkzaam als onderzoeks- en politiek journalist voor zowel Regio Noordkop als Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via lianne@regionoordkop.nl.

1 reactie

  1. Zou toch wel erg fijn zijn voor de liefhebbers als die crossbaan er nu eens een keer komt!! Wens ze heel veel succes!!!

Wellicht ook interessant

Back to top button