Hollands Kroon

Modder op de weg tijdens het oogstseizoen

Het oogstseizoen is al een tijdje bezig. Dit betekent een periode van hard werken voor de landbouwers, maar ook een periode van mogelijke verkeersonveiligheid op de wegen rondom boerderijen en landbouwvelden. Vooral wanneer boeren hun oogst via de openbare weg moeten vervoeren, kunnen er gevaarlijke verkeerssituaties ontstaan door grond die van landbouwvoertuigen afkomt. Houdt daarom rekening met modder op de weg en gladheid. Om op de werkzaamheden te attenderen is degene die de oogst binnenhaalt verplicht om de zogenoemde modderborden te plaatsen.
Direct nadat het werk klaar is, moet de vervuiler de weg schoon te maken. Helaas gebeurt dit nog niet altijd. Wees dus alert, ook er geen borden staan. Gemeente Hollands Kroon let in deze periode extra op dat borden worden geplaatst en de weg weer netjes schoon wordt gemaakt.

Modder op de weg zonder borden? Meld het met Fixi!

Nalatigheid landbouwer

Als blijkt dat de landbouwer nalatig is of is geweest dan neemt de gemeente contact met diegene op. In veel gevallen wordt er een proces-verbaal opgemaakt met een boetebedrag van €220,-. Bij het niet juist schoonmaken van de weg gaan zij over tot het schoonmaken, waarbij de kosten worden verhaald op de veroorzaker.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button