Uitgaan

Omring biedt handvatten voor gezond oud worden

Advertentie:

Tijdens het ouder worden verandert de stofwisseling, maar veel mensen weten niet waar dit vandaan komt. Omring biedt handvatten voor gezond oud worden tijdens de workshop ‘Weet je wat je eet’ op 29 oktober in Den Helder.

Tijdens het ouder worden veranderd een lichaam. Zo neemt de spierkracht af en verandert de stofwisseling. Een op de vijf ouderen heeft zelfs last van overgewicht. Om langer gezond en fit te blijven is juist op latere leeftijd gezonde voeding enorm belangrijk.

Daarnaast wordt de kans op ziekten en beperkingen groter naarmate mensen ouder worden. Gezonde voeding speelt ook hierbij een belangrijke rol.

Gezond eten en drinken
Een diëtiste neemt op 29 oktober bezoekers mee in de wereld van voeding en ouder worden. Een professional praat anderhalf uur over eten en drinken. Onderwerpen die aan bod komen zijn: anders leren eten tijdens ouder worden, wat en hoeveel eten per dag en per maaltijd. Hoe en wanneer zijn extra vitamines en mineralen nodig?

‘Weet wat je eet’ vindt plaats op dinsdag 29 oktober van 19.30 tot 21.00 uur in Den Koogh, Doctorandus F. Bijlweg 4 in Den Helder. De bijeenkomst is gratis. Opgeven kan via www.omring.nl of bel 088- 206 79 99. Deelname gaat op datum van aanmelding.

 

 

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button