Hollands Kroon

Wim Anker vermaakt Lions met humor en anekdotes

In een goed gevulde zaal van Het Vikingschip te Den Oever konden toehoorders donderdagavond genieten van een van de bekendste strafpleiters van Nederland. Wim Anker, bekend van het advocatenkantoor Anker en Anker, hield op uitnodiging van Lionsclub Wieringermeer e.o. een boeiend betoog over het vak van strafpleiter in het algemeen, maar vooral over de basisprincipes die door het gelijknamige kantoor worden gehanteerd bij het verlenen van bijstand aan verdachten.

Tot zijn spijt moest hij de aanwezigheid van zijn tweelingbroer verontschuldigen. Die was als gevolg van een ongeval fysiek niet in staat naar Den Oever te komen. Regelmatig haalde hij zijn broer met kwinkslagen aan. Wim Anker vond bijvoorbeeld de naam die zijn broer had bedacht voor hun kantoor briljant.

Landelijke bekendheid verwierf het kantoor met het blootleggen van de afwijking in de flitspalen. Dit heeft geleid tot het massaal terugdraaien van boetes vanwege het toepassen van een correctie op de te hard gereden kilometers. Het gevolg hiervan was ook dat in beslag genomen auto’s weer moesten worden teruggeven aan de eigenaars. Dit leverde hen na een leuke briefwisseling met een van de gelukkige bezitters van een peperdure auto zes flessen Beerenburg op!

Zedenzaken
Een van hun specialiteiten is het behandelen van zedenzaken. De zaak Robert M. heeft ook diepe sporen nagelaten bij het kantoor. Ruim vierduizend haatmails ontving het kantoor. Het kennisnemen van de feiten liet veel later zien welke impact dat had op de behandelaars van de zaak. Juist deze week heeft het kantoor bekend gemaakt juridische bijstand te zullen verlenen aan de verdachte van de moord op advocaat Derk Wiersum. Een besluit waar het volledige team achter staat, maar waar wel een stevige discussie aan vooraf is gegaan.

Na nog een vragenrondje van ruim een half uur, waarin het publiek de heer Anker op allerlei terreinen zaken liet belichten, sloot voorzitter Teun Rijke van Lions Wieringermeer de avond af en liet hij Anker vertrekken met een toepasselijke fles, maar vooral een goed gevulde enveloppe die zoals afgesproken uitsluitend besteed wordt aan het Foppe Fonds!

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, hoofdredacteur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via hoofdredactie@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button