Hollands Kroon

Slang in Robbenoordbos gedumpt

Advertentie:

Hollands Kroon – Boswachter Mikal kreeg via Het Bonte Buitenleven een melding dat er bij het Robbenoordbos een slang was gespot.  Door de goede melding en het frisse weer wist zij samen met haar collega Gertjan de slang vrij snel te vinden.

Na contact te hebben gehad met collega docent Marc van Aeres MBO Almere, die gespecialiseerd is in reptielen en amfibieën, bleek het te gaan om een niet giftige koren- of maisslang. De slang is overgebracht naar opvang in Enkhuizen waar Marc hem, na een korte gezondheidscheck, heeft overgenomen. De slang was gezond, maar iets aan de magere kant en blijft even bij hen om bij te komen tot hij naar een nieuwe baas gaat.

Volgens Ingrid Commandeur van Het Bonte Buitenleven was dit toch wel een bijzondere ervaring dat mensen naast honden, katten of kippen nu ook al een slang hebben gedumpt.
Bonte Buiten Leven:   https://www.facebook.com/HetBonteBuitenleven.
Aeres MBO Almere: https://www.facebook.com/AeresMBOAlmere.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button