Den HelderVideo

Beelden Bernhardplein terug in Den Helder (video)

Adverentie

Den Helder – Ruim vijf jaar nadat de beelden werden verwijderd vanaf het Bernhardplein zijn ze weer terug. De kunstgroep “Zoveel koppen, zoveel zinnen”, van de hand van Jerome Symons, hebben sinds maandagmiddag een nieuwe plek gevonden in het Kreekpark in Nieuw Den Helder.

Het vertrek van schouwburg De Kampanje naar Willemsoord had mede te maken met de herontwikkeling van het plein. Voor de vijf koppen van ‘acteurs’, zoals ze waren bedoeld, was geen plek meer. In eerste instantie zou Den Helder voorgoed afscheid nemen van de beelden, maar daar kwam al snel ophef over. Ook al vond lang niet iedereen ze mooi, ze moesten wel voor Den Helder behouden blijven. Woningstichting bleek de reddende engel. De afgelopen jaren waren ze opgeslagen, maar nu zijn ze dus weer te bewonderen.

Symons was maandag aanwezig bij de plaatsing van de beelden. In de voorbije jaren zijn ze volledig gerenoveerd en dus zien ze er weer piekfijn uit. Ook omwonenden blijken tevreden met de komst van de nieuwe buren. Het is een volgende stap in de ontwikkeling van het gebied, waar later nog een brug wordt aangelegd en appartementencomplex “Het Kasteel” wordt gerealiseerd.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button