Hollands KroonJeugd

Intocht Sinterklaas op Wieringen in gewijzigde vorm

Hollands Kroon – De Sinterklaasintocht op Wieringen gaat volgende maand door. Met optochten door Den Oever, Oosterland, Hippolytushoef en Westerland zullen op 13 november alle kinderen een glimp van Sint en zijn Pieten kunnen opvangen, ondanks de coronamaatregelen.

Vorig jaar werd de Sinterklaasintocht afgelast, maar dit jaar wilde Sinterklaas, ondanks zijn hoge leeftijd, alle kinderen weer persoonlijk begroeten. Wel neemt de goedheiligman een paar voorzorgsmaatregelen om dit zo veilig mogelijk te organiseren.

Geen stoomboot
Op 13 november komt de Sint 10.00 uur in Den Oever per paard aan en niet per schip. Reden daarvoor is dat een intocht met een schip vergunningplichtig is. Dat zou betekenen dat alle bezoekers van het Haventerrein een coronatoegangsbewijs zouden moeten laten zien, nu de anderhalve meter afstand is geschrapt en eenieder op het terrein op een kluitje staat.

“Dat willen we voorkomen. Daarom heeft Sint afgesproken dit jaar per paard aan de te komen en een route door de dorpen af te leggen. Sint heeft dan uitgebreid de tijd. Bijkomend voordeel is dat mensen dan gespreid door de dorpen kunnen staan en er op meerdere plaatsen gezwaaid kan worden naar Sint en zijn Pieten”, zegt Arnoud Vooijs van de organiserende vereniging.

Na de optocht door de straten van Den Oever (vanaf 10.00 uur) zullen Sint en de Pieten doorlopen naar Oosterland waar de kinderen worden begroet. Het programma duurt in de straten van Oosterland tot ongeveer 11.30 uur. ’s middags om 13.30 uur arriveert het bonte gezelschap in Hippolytushoef. De Sint is hier tot 15.00 uur in de straten te vinden. Tot slot volgt om 15.30 uur een samenkomst in Westerland.

Een kaart met actuele tijden en de route die wordt afgelegd zal binnenkort te vinden zijn op facebook.com/intochtsinterklaaswieringen.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button