JeugdSport

RugbyClub op zoek naar nieuwe (jeugd)leden

Advertentie:

Den Helder – Na de relatief stille Coronatijd is Rugbyclub Den Helder (RCDH) weer volop aan het trainen en spelen. De club is actief op zoek naar nieuwe (jeugd)leden. De sport is in de kop van Noord Holland nog relatief klein, maar is in Nederland een snel groeiende sport. Door het geven van clinics op onder andere Scholen aan Zee, een vernieuwd mediateam en gratis trainingen wil RCDH de rugbysport bij de Helderse jeugd promoten.

Voor de jeugd wordt het seizoen verdeeld in drie regionale competitieblokken, waarvan de eerste nu gespeeld is. Binnen RCDH spelen vier jeugdcategorieën; U18, U16, U14 en U12 competitie. De categorie U10 traint vooral en speelt periodiek een klein toernooi. Voor deze jongste categorie ligt de nadruk vooral op spelplezier en enthousiasmeren voor deze prachtige sport. De jeugd heeft de toekomst en de jeugd heeft binnen RCDH de hoogste prioriteit. Alleen met een goede jeugdorganisatie wordt het fundament gelegd voor de toekomst van RCDH.

Het is bij Rugbyclub Den Helder mogelijk om introductielid te worden, waarbij zes weken volledig gratis meegetraind mag worden om de sport te leren kennen. Rugby staat bekend als een harde sport, maar is ook gebonden aan regels. Respect, discipline en kameraadschap zijn de belangrijkste kernwaarden voor zowel spelers, scheidsrechters, vrijwilligers en ouders. Er is binnen de sport ruimte voor iedereen: groot of klein, gezet of slank, sterk en snel, jongen of meisje. Samen als team maak je het verschil. Met een slimme tactiek en de verschillende kwaliteiten binnen het team ben je in staat om de tegenstander te overtroeven.

Nieuwsgierig geworden? De jeugd traint op woensdag en vrijdag van 18:30 tot 19:30 uur. De senioren trainen daarna van 19:30 tot 21:00 uur. Kom gerust eens langs om te kijken of voor een gezellig kopje koffie. Op de diverse sociale media is terug te vinden wanneer er wedstrijden worden gespeeld op de Linie. Informatie over clinics of gasttrainingen? Neem contact op via info@rcdh.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button