Texel

Ecomare verwelkomt 250.000e bezoeker

Advertentie:

Texel – De familie Feenstra-Kuiper uit Haarlemmerliede werd woensdag, bij binnenkomst in Ecomare, getrakteerd op een tasje vol producten uit de winkel van het centrum. Zij waren namelijk de 250.000e bezoeker. Ze kregen het tasje uit handen van facilitair directeur Anneke Schrama.

Het gezin was voor een dagje naar Texel gekomen. “Een uurtje rijden”, volgens de vader van het gezin. Toch was het lang geleden dat ze op het eiland waren geweest. Deze herfstvakantie kwam het er dan toch eindelijk van en dan kan een bezoek aan Ecomare natuurlijk niet ontbreken.

Slecht weer
Anneke Schrama is tevreden over het bezoekersaantal: “Ecomare zit momenteel 6,5% boven het begrote aantal bezoekers. We merken goed dat we ook een slecht weer voorziening zijn: op regenachtige vakantiedagen zoeken mensen toch een binnenactiviteit. Maar gelukkig komen ze ook bij mooi weer, want er is buiten ook genoeg te zien en te doen.” Een vergelijking met de voorgaande jaren is lastig, omdat er toen corona-maatregelen van kracht waren.

Ecomare verwacht volgende week nog een positief effect van de Belgische herfstvakantie en rekent daarna op een rustige tijd tot de kerstvakantie. “Dan komen er klussen aan bod waar we nu geen tijd voor hebben”, aldus Anneke.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button