Uitgaan

Ierse muziek in het Huisduiner Kerkje

Huisduinen – Een avond met mooie Ierse songs, inspirerende, energieke muziek op gitaar, fluit en fiddle. Een viertal muzikanten verzorgt een avond met vooral Ierse folkmuziek. De vermaarde fiddler Brid Harper speelt de zogenaamde Donegal-fiddlestijl, een specikfieke ritmische stijl van spelen afkomstig uit het noorden van Ierland.

Brid is actief in Ierland, maar ook ver daarbuiten een veelgevraagde violiste en lesgever. Fiddle is de Ierse speelstijl op viool, binnen de folkmuziek wordt de fiddle vaak bespeeld met veel muzikale versieringen, soms het gebruik van dubbelsnaren, vaak een duidelijke ritmiek en timing. Op de houten dwarsfluit speelt Brendan Mulholland, die op zijn altijd weer verrassende wijze het publiek aan zich bindt met woord en muziek.

De speelstijl van Brendan is te omschrijven als energiek en technisch qua toon, timing en techniek. Voor de songs en begeleiding op gitaar van de instrumentale muziek komt Annemarie de Bie vanuit Groningen. Zij wordt beschouwd als een van de beste, zo niet de beste zangeres binnen het Keltische repertoire. Annemarie is de zangeres, fluitiste en bodhránspeelster van de band Fling. Door heel Nederland verzorgt ze zang-  en instrumentale workshops. 

Het concert vindt plaats in het Huisduiner Kerkje Badhuisstraat 26 op donderdag 3 november. Aanvang 20:00 uur. De entree is € 15,–. Reserveren is gewenst via loesbakker@gmail.com.

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button