Kop van Noord-Holland

Laatste kans: win een gratis tandemfiets

Advertentie:

Regio Noordkop – Stichting Kinderfietsjes Actie uit Zwaag geeft in samenwerking met Regio Noordkop een speciale tandemfiets weg. Paul, Mans en Jan van de stichting zetten zich al geruime tijd in voor de minima. Zij knappen fietsen op en geven die gratis weg. Voor een tandem die al een tijdje in de showroom staat hebben ze een speciale weggeefactie bedacht. De fiets gaat naar een gezin in de Noordkop dat de fiets goed kan gebruiken.

Mans Semler vormt het technisch hart van de stichting. In zijn werkplaats in het gebouw van voetbalclub HSV keurt hij gedoneerde fietsen, verzamelt hij onderdelen en knapt hij de fietsen op. “Ik ben van huis uit geen fietsenmaker, maar ik sleutel al vanaf mijn zestiende aan fietsen, dus ik kom een heel eind”, zegt Mans met een lach. Het is hard werken, maar het is het allemaal waard: “Ik maak er mensen blij mee, alleen al de lach op hun gezicht. Dat doet me goed.”

De stichting is ook in de Noordkop actief. Ze ontvingen al donaties uit Den Oever en Middenmeer en er zijn ook al veel fietsen deze kant op gekomen. Met de weggeefactie hopen Paul en Mans dat de stichting meer naamsbekendheid krijgt in de Noordkop. “Wie weet meldt iemand zich die een handje wil komen helpen…”, zegt Paul.

Weggeefactie
De tandem moet een mooi plekje krijgen bij een gezin dat de fiets nodig heeft. Bent of kent u iemand die de fiets met zoon of dochter goed kunt gebruiken, stuur dan uiterlijk 25 oktober een mail naar winnen@regionoordkop.nl met daarin uw verhaal, o.v.v. ‘Tandem’.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button