Den HelderOverigeVideo

Leger des Heils komt met ambitieus plan: meer dan drie keer zo lang open (video)

Den Helder – Steeds meer Nederlanders komen in de knel door inflatie en stijgende energiekosten. Het Leger des Heils ziet steeds meer mensen bij hen aankloppen en komt in actie. De locatie aan de Vismarkt in Den Helder gaat proberen om vanaf begin november de deuren zoveel mogelijk te openen, vertellen Ton en Sandra Mostert, die de actie organiseren.

“Het Leger des Heils is altijd in beweging, en we staan aan de vooravond van een groot project. Ook hier in Den Helder”, zegt kapitein Ton Mostert. Samen met zijn vrouw Sandra doet hij mee aan de landelijke ‘Warme Dekenactie’ van het Leger des Heils. “Een ambitieus plan. We gaan dit gebouw aan de Vismarkt zeven dagen per week open zetten van negen uur ’s ochtends tot half negen in de avond”, zegt Sandra. Ambitieus, want momenteel zijn er nog niet genoeg vrijwilligers om zo lang open te blijven. Daarom doet het echtpaar een oproep: “we zijn met iedere vrijwilliger blij. Wat we vragen is of mensen een ochtend, middag of avond tijd hebben om hier één of twee uurtjes tijd hebben om hier gewoon aanwezig te zijn”, zegt Ton.

De extra openstelling betekent veel, vertellen bezoekers Behzad en Bonifatius. “Op dit moment betekent het Leger des Heils alles voor mij”, vertelt Behzad, “ik ben dakloos en hier heb ik heel veel vriendelijke mensen leren kennen.” “Het is een fantastische actie”, zegt Bonifatius, “dan staat er niemand alleen hier in Den Helder.” “Iedereen is welkom”, vertelt Ton, “niet alleen daklozen, maar juist deze winter ook mensen die thuis de kachel niet meer aan kunnen zetten vanwege de energierekening.”

Om de deuren daadwerkelijk open te kunnen houden is het Leger des Heils dus nog naar een tweetal dingen op zoek: donaties en vrijwilligers. Donaties zijn nodig voor het aanbieden van maaltijden (ontbijt, lunch en avondeten). Een voorbeeld hiervan is het Forest Hotel, dat wat overblijft van het ontbijtbuffet doneert aan het Leger des Heils. Vrijwilligers kunnen zich melden door te mailen naar Ton of naar het algemene e-mailadres.

De inloop is zoals altijd geopend van dinsdag tot en met zondag van 9 tot 12 uur. Begin november hoopt de locatie in Den Helder bekend te maken op welke momenten de deuren verder geopend zijn.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button