Overige

Nieuwe noordelijke speler op de zakelijke energiemarkt

De afgelopen tijd hebben veel energieleveranciers het erg moeilijk gehad. Verschillende energieleveranciers gingen zelfs op de fles. Ondanks het vele slechte nieuws heeft er toch een nieuwe noordelijke speler de zakelijke energiemarkt durven te betreden: ELIX. ELIX is een energieleverancier die focust op de zakelijke energiemarkt en die gelooft dat het anders kan.

Unieke werkwijze van ELIX

In tijden waarin de energieprijzen hoog oplopen, is verduurzaming het codewoord. Dat geldt ook voor ELIX. Hoewel deze nieuwe speler op de zakelijke energiemarkt aangeeft het anders te doen, doet men voor een groot deel wat ook andere energiebedrijven doen: energieadvies verlenen. Maar terwijl bij andere energiebedrijven vaak te merken is dat men de adviezen in de wind slaat, focust ELIX net op de uitvoering ervan.

Via ELIX Insight en een uitgebreide data-analyse biedt het bedrijf extra inzicht in de verbruikspatronen en onderzoekt het waar er winst te behalen valt. Bij ELIX benadrukken ze dat er verschillende manieren zijn waarop energie besparen mogelijk is. En dat geen enkele manier zaligmakend is, maar dat het eerder gaat om een combinatie van verschillende besparingsmaatregelen. Daarom biedt het bedrijf oplossingen aan op het gebied van isolatie, slimme ledverlichting, energieopslag, zonnestroominstallaties en energiemanagement. Dit alles wordt vervolgens omgezet in kant-en-klaar advies met concrete cijfers die aangeven hoeveel er te besparen valt, ook op het gebied van CO2-uitstoot. En ten slotte begeleidt men bij de realisatie, zodat er zeker geen ruis zit bij de overdracht tussen de adviseur en de uitvoerder.

Zakelijke, groene energie tegen kostprijs

ELIX is meer dan alleen een adviseur, maar levert ook daadwerkelijk zakelijke energie. Het gaat om groene energie die tegen kostprijs wordt aangeboden. De volatiele energiemarkt heeft reeds bewezen dat het zowel voor verbruikers als voor energieleveranciers niet langer interessant is om met vaste prijzen te werken.

Met dynamische tarieven zonder winstopslag per kWh of m³ biedt deze nieuwe speler een goede oplossing voor bedrijven die op zoek zijn naar een betaalbaar zakelijk energiecontract. Bij dynamische tarieven is het belangrijk om slim te verbruiken, want soms betaal je bijna niets en andere keren net heel veel. In combinatie met passend energetisch advies, energieopslag en slim energiemanagement kan dit echter een grote besparing opleveren. De diensten van ELIX moeten met andere woorden als een totaalpakket worden beschouwd. Het bedrijf is meer dan alleen een energieleverancier. Het is eerder een energiepartner voor de zakelijke markt.

Enkel voor zakelijke verbruikers

Deze nieuwe speler op de energiemarkt focust op zakelijke energie. Dat wil zeggen dat particulieren geen energie kunnen afnemen bij ELIX. Ook zzp’ers die energie afnemen voor hun bedrijf én privéwoning kunnen geen zakelijke energie afnemen. Ze moeten dan verplicht kiezen voor particuliere energie. Dat komt door de regels die in 2019 door de ACM zijn ingevoerd. Het is niet per se zo dat zakelijke energie voordeliger is dan energie voor consumenten. De btw valt natuurlijk wel weg, maar zakelijke verbruikers komen voor wat de energiebelasting en de opslag duurzame energie betreft wel in de hogere belastingschijven terecht.

Toon meer

Reclame Regio Noordkop

Bovenstaand bericht is aangeleverd aan Regio Noordkop en voor plaatsing is betaald. Regio Noordkop is niet verantwoordelijk voor aard en inhoud van het bericht. Vragen over bovenstaand of soortgelijke berichten? Mail naar hoofdredactie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button