Den Helder

Werkzaamheden voor vijftig parkeerplekken bij Duinpassage begonnen

Den Helder – De werkzaamheden voor de aanleg van vijftig extra parkeerplekken bij winkelcentrum Duinpassage zijn begonnen. De aanvraag voor de extra parkeerplekken is ingediend door supermarktketen Lidl. Hoewel de vergunning nog niet verleend is mag het terrein wel al geëgaliseerd worden. Voor de verplaatsing van de winkelwagen stalling is goedkeuring van het Helderse college nodig. Wethouder Michiel Wouters zei in een recente commissievergadering nog toe daaraan mee te werken. De Lidl zou ook graag zien dat het parkeerterrein met een nieuwe weg wordt verbonden aan de Texelstroomlaan.

Naast werkzaamheden aan het parkeerterrein wordt de Lidl zelf ook verbouwd. De extra parkeerplekken naast het winkelcentrum Duinpassage komen op het grasveld tussen de Dintelstraat en de Zoomstraat. Hiervoor moeten waarschijnlijk een aantal bomen sneuvelen. De Lidl heeft nog geen vergunning aangevraagd voor de kap van de bomen maar gaat dat waarschijnlijk wel doen, aldus de gemeente. Een ingreep waar nog geen duidelijkheid over is betreft de verbinding met de Texelstroomlaan. Op dit moment kunnen bezoekers de winkel met de auto alleen nog via de Marsdiepstraat en de Marktstraat bereiken. De supermarktketen hoopt een nieuwe ontsluitingsweg te mogen maken. Volgens de gemeente is de afdeling openbare ruimte nog bezig met nadenken over dit verzoek.

Wethouder Michiel Wouters liet in de commissievergadering Stadsontwikkeling en Beheer weten dat het verzoek van Lidl veelvuldig besproken is met de betrokken partijen. Hoorne Vastgoed, de vastgoedtak van winkelketen Vomar, is eigenaar van het pand waar Lidl in gevestigd is. Ook dat bedrijf werkt mee aan alle plannen. De Lidl wilde eigenlijk verhuizen naar de Burgemeester Ritmeesterweg. Dat wilde de gemeente niet en naar aanleiding van het verzoek is uiteindelijk zelfs een paraplubestemmingsplan opgesteld waarin staat dat de gemeente geen toestemming verleend aan de vestiging van nieuwe supermarkten buiten de huidige winkelcentra. Wouters gaf aan dat Den Helder de supermarktketen door de verbouwing bij Duinpassage en de extra parkeerplekken goed faciliteert.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button