Den HelderJeugd

Fleur McNificent met eigen Actiefiguur!

Adverentie

Fleur is elf jaar en heeft al 33 keer een operatie ondergaan, poliepen op haar stembanden komen steeds terug en moeten verwijderd worden. Al op jonge leeftijd lag zij dus regelmatig in het ziekenhuis, gelukkig kon haar familie altijd dichtbij zijn in een Ronald McDonalds Huis. Dat geeft fleur kracht, Superkracht! Vrijdagochtend werd Fleur op haar school “De Lichtlijn” verrast door Jan Versteegh en die had een speciaal cadeau meegebracht. Niet alleen keken ze met de klas naar het animatiefilmpje, ook kreeg zij uit handen van Versteegh haar eigen Actiefiguurtje!

vlnr Jan Versteegh, vader Douwe, Fleur en moeder Annemarie (DHfoto)

McNificents
Het Ronald McDonald Kinderfonds zet jaarlijks een aantal kinderen in het zonnetje. Dit gebeurt op McHappy Day, 27 november. Dit is de dag dat McDonald’s haar gasten bedankt voor hun donaties aan de Ronald McDonald Huizen. Dit jaar wordt het op een speciale manier gevierd. Drie kinderen, waaronder Fleur uit Den Helder, werden uitgekozen en daarvan werd een heus animatiefilmpje gemaakt. Van hun ziekte of aandoening wordt in dit filmpje juist hun superkracht gemaakt. De drie kinderen zijn omgedoopt tot ‘McNificents’.

Fleur
De nieuwbakken ‘Mcnificent’ werd compleet verrast door de komst van de bekende Nederlander in haar klas. “Ik ken Jan Versteegh van televisie, cool dat hij nu hier in mijn klas is”, aldus een verbouwereerde Fleur. Dat ze ook nog haar eigen Actiefiguurtje kreeg was echt cool! “Dat had ik niet verwacht! De hele klas wil haar actiefiguurtje wel hebben natuurlijk. Op 27 november worden alle speeltjes in de Happy Meals vervangen door de actiefiguren van de drie McNificents. “Dat is wel op een schooldag dus ik hoop maar dat iedereen de kans krijgt om naar de McDonalds te gaan”, aldus een ietwat bezorgde Fleur.

De ouders van Fleur, vader Douwe en moeder Annemarie, zijn blij dat ze altijd in de Ronald McDonald Huizen terecht kunnen. “Het is fijn om dichtbij Fleur te kunnen zijn en wat er nu gebeurt is een geweldige opsteker voor onze dochter!”. Woensdag gaat Fleur weer voor een onderzoek naar het ziekenhuis. “Natuurlijk hopen we dat de stembanden schoon verklaard worden, anders wordt het weer opereren”, aldus de bezorgde moeder.

Studiedag
De klas was speciaal op deze vrije studiedag naar school gekomen om dit avontuur met Fleur te beleven. Ademloos bekeken ze twee keer het gemaakte animatiefilmpje van Fleur. En dat Actiefiguurtje van hun klasgenootje willen ze zeker hebben! Na afloop mochten ze dus naar huis, of nog even lekker ravotten op het schoolplein.

De klas kwam op de vrije dag speciaal voor Fleur terug naar school (DHFoto)
Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11

Wellicht ook interessant

Back to top button