Sport

Tonegido staat op de tweede plek

Adverentie

De handbalarena aan de Belterlaan was zondagmiddag 17 november het strijdtoneel van de handbaltopper in de tweede divisie. De heren van Tonegido moesten het opnemen tegen koploper Unitas uit Rolde. Twee ploegen die ook vorig seizoen aan elkaar gewaagd waren.

Voor deze wedstrijd stonden de Roldenaren bovenaan met een punt voorsprong op Tonegido, de Wieringers wisten dus wat ze te doen stond. In de eerste fase van de wedstrijd pakte Unitas, na de 1-0 van Tonegido de voorsprong, deze was steeds twee of drie punten. Het slordige afwerken zorgde er voor dat Tonegido niet dichterbij kwam. Kansen werden gemist door een gebrek aan scherpte.

Even was het gaatje vier punten 8-12, maar de groenhemden herpakten zich en wisten het gat bij rust te dichten tot twee 13-15. Na de verplichte rustperiode ontvlamde de ploeg en ontstond er een wedstrijd die zeker voor het publiek het aanzien meer dan waard was. Tonegido kwam langszij en er werd steeds om en om gescoord. Even leek het gat van drie punten geslagen 17-20, maar toen brak de beste periode van Tonegido van dit seizoen aan.

Tweede plek
Het gat van drie punten werd door vooral het collectief spelende team met speels gemak gedicht. De een na de andere aanval werd goed uitgespeeld en verdedigend stond het als een huis. Vanaf 22-22 had Unitas het nakijken. Het was smullen geblazen voor het publiek dat uiteindelijk getrakteerd werd op een 29-24 overwinning waar werkelijk niets op af te dingen viel. Tonegido staat op de tweede plaats, slechts een punt achter de nummer een.

Zondag 24 november volgt de lastige uitwedstrijd tegen Ha-STU uit Nijmegen. Een week later op zaterdag 30 november om 19.30 uur staat de eerstvolgende thuiswedstrijd op het programma.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button