Winst voor Reserves Juro Unirek/VZV tegen Zenderen Vooruit/Bornerbroek Ds.1

De reserves van JuRo Unirek/VZV hebben een verdiende, maar zwaarbevochten overwinning behaald op hun rivaal zaterdagavond 16 november in Sporthal ’t Zijveld. Door deze overwinning gaat het team van coach Ard de Ruiter nog steeds aan de leiding in de Tweede Divisie.

Bij het rustsignaal van de consequent fluitende scheidsrechters Buchner en Sinnige had VZV nog wel een benauwde voorsprong in handen. Beide teams waren aan elkaar gewaagd, ze hielden wat de score betreft elkaar in evenwicht. VZV nam voor rust een 12-10 voorsprong die meteen weer werd ongedaan gemaakt 12-12 waar de thuisploeg nog twee treffers aantekende. Ruststand 14-12.

Na de thee wist het team van Ard de Ruiter een wat ruimere voorsprong te bewerkstelligen door treffers van de goed op schot zijnde Romy Zengerink, Carmen v d Kroon en Jet Jimmink was de stand halverwege de tweede helft 22-17. De tegenstander gaf zich echter nog niet gewonnen en kwam mede door tijdstraffen voor VZV weer terug in de wedstrijd, na ongeveer 20 minuten was de achterstand terug gebracht tot 23-21. Het team van VZV hervond zich en spurtte binnen enkele minuten mede door enkele fraaie treffers van Romy Zengerink, die topscorer werd met 9 voltreffers, naar een 27 -21 voorsprong.

Koploper
De thuisploeg scoorde zelfs nog 28-21 toch gaf hun tegenstander zich nog steeds niet gewonnen en verkleinde de achterstand naar 29-25. VZV miste vervolgens een strafworp, maar zette toch de 30-25 op het score bord en kon VZV de overwinning eigenlijk niet meer ontgaan. In de slotfase kwam Zenderen Vooruit nog met een laatste offensief en namen de laatste treffers in dit bijzonder spannende treffen nog voor hun rekening. Door dit resultaat blijft het team van Ard de Ruiter koploper al is er nog een lange weg te gaan. Eindstand 30-27 .

Doelpunten: Romy Zengerink 9, Carmen v d Kroon 5, Jet Jimmink 4, Lotte Houtenbas 3, Tessa Fijnheer 2, Lynn Klesser 2, Demy Worst 2, en Albertine Abube, Britt Stammes en Renee Kolken 1.
Zaterdag spelen de Reserves van JuRo Unirek/VZV de uitwedstrijd om 19.00 uur tegen Havas Ds.1.