Kop van Noord-Holland

Storm: hulpdiensten druk, veel afgewaaide takken (update 2)

Advertentie:

Den Helder – De hulpdiensten in de regio hadden het woensdag al vroeg druk met tal van meldingen die binnenkwamen naar aanleiding van de storm. Opvallend is echter dat veel mensen 112 bellen om een afgewaaide tak te melden en dat is niet de bedoeling. Dat kan ervoor zorgen dat het nummer in geval van echte nood niet bereikbaar is.

Wie een afgewaaide tak ziet of een omgewaaide boom in de berm kan gewoon bellen met de gemeente. Bij losgeraakte dakbedekking of als het erop lijkt dat een boom dreigt om te vallen, kan de brandweer worden gebeld via 0900-0904. Alleen bij acuut gevaar mag met 112 worden gebeld.

Afgewaaide takken waren in de loop van de ochtend op steeds meer plekken te zien. Aan de Bijlweg in Den Helder bijvoorbeeld, waar ze onder meer terechtkwamen op geparkeerde auto’s. En nabij Welkoop in Anna Paulowna lag een boom over de weg.

Update
Even voor 11.00 uur lieten de weerdiensten weten dat het zwaartepunt van de storm de regio heeft verlaten. Op basis van het aantal meldingen tot nu toe (11.15 uur) valt de schade in de Kop van Noord-Holland mee. Aan het begin van de middag nam de windkracht toch weer toe en lieten opnieuw vele takken los van de bomen in de Noordkop.

Nieuws over de storm? Foto’s, video? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button