Den HelderVideo

Jubileumboek over 90 jaar Huisduiner Belang (video)

Adverentie

Huisduinen – Het dorp Huisduinen bestaat al sinds de 9e eeuw. Huisduiner Belang werd opgericht in 1930 en de dorpsvereniging bestaat dus 90 jaar. Dat was voor Freek Bellinga en Anne-Marie Wijnants reden een jubileumboek te schrijven over de geschiedenis van de vereniging.

Het 250 pagina’s tellende boek is vanaf eind deze maand te koop. 250 pagina’s over de geschiedenis van de vereniging, over de zoektocht naar “Het gevoel van Huisduinen” en “De Lange Jaap die alles zag”. Negentig jaar bestuurlijke zaken.

De jeugd, het verenigingsleven en de cultuur van het dorp wordt in beeld gebracht door “de Lange Jaap die alles zag”. Een schat aan wetenswaardigheden met prachtige foto’s van een leefgemeenschap die herinneringen en een gevoel van herkenning zullen oproepen bij huidige en voormalige inwoners.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button