Noord-HollandSchagen

Sint Maartensvlotbrug afgesloten vanaf 23 november

Advertentie:

Noord-Holland – De provincie Noord-Holland werkt van 23 november tot zaterdag 12 december 2020 aan de Sint Maartensvlotbrug in de gemeente Schagen. Vanwege de werkzaamheden geldt er een omleidingsroute voor gemotoriseerd verkeer.

Fietsers en voetgangers kunnen met een tijdelijke pont naar de overkant. Gebiedsaannemer WaakSaam voert in opdracht van de provincie Noord-Holland onderhoudswerkzaamheden uit aan de Sint Maartensvlotbrug. De vier grote houten palen aan beide kanten van de wal moeten worden vervangen. Dit zijn de balanspalen, die onder meer de brug op de goede hoogte houden ten opzichte van de waterstand. Ook wordt er onderhoud gedaan aan de bewegende delen van de brug. Deze werkzaamheden duren negentien dagen.

De werkzaamheden starten op maandag 23 november om 7.00 uur en op zaterdag 12 december om 05.00 uur is de brug weer in gebruik. Gemotoriseerd verkeer volgt een omleidingsroute via de Stolperbasculebrug.

Veerpont
Voor (brom-)fietsers en voetgangers is er tijdelijk een veerpontje, dat vertrekt vanaf de noodsteigers. De vaartijden zijn maandag tot en met vrijdag van 6.00 tot 21.00 uur, zaterdag van 6.30 tot 22.30 uur en zondag van 9.00 tot 21.00 uur. Op de Sint Maartensvlotbrug en de tijdelijke veerpont gelden de coronamaatregelen van het RIVM en is het dragen van een mondkapje verplicht.

Omwonenden en weggebruikers kunnen contact opnemen met het servicepunt van de provincie via 0800-0200 600 of per mail servicepunt@noord-holland.nl. De werkzaamheden zijn ook te volgen op Facebook.com/KopNoordHolland.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button