Uitgaan

Duo Huijnen en Hopman in Hippolytuskerk

Advertentie:

Hippolytushoef – Een bijzonder Kroonconcert bij kaarslicht in de Hippolytuskerk te Hippolytushoef, georganiseerd door de Stichting Kulturele Aktiviteiten Hippolytuskerk. Een optreden van het duo Huijnen&Hopman, bestaande uit Cécile Huijnen, viool en Marieke Hopman, accordeon. Beiden behoren tot de absolute top op hun gebied, zijn meesters op hun instrument en hebben hun sporen ruim verdiend. In 2012 zijn ze een unieke samenwerking aangegaan die een schot in de roos is gebleken; de klankkleuren van viool en accordeon zijn ongeëvenaard.

Deze roodharige godinnen maken van ieder concert een beleving. Meeslepende muziek, afgewisseld met persoonlijke verhalen. Ze creëren een intieme setting waarbij ze het publiek actief betrekken. Alles kan, en alles mag. Van volksmuziek uit de Balkan, Duitse romantiek, Argentijnse tango en zigeunermuziek tot hedendaagse werken, ze gaan altijd de uitdaging aan er een eigen karakteristieke versie van te maken. Hun stijl is zowel expressief, virtuoos en swingend, als speels en intiem.

Deze middag spelen zij stukken van hun Cd’s Dance en Love, die in de pers bejubeld werden, met muziek van onder anderen Elgar, Prokofiev (Romeo en Julia), Dvořák, Gershwin en Rogier van Otterloo (Turks fruit). Muziek met een volkse inslag, romantisch geöriënteerd, door de liefde geïnspireerd.

Het concert wordt gehouden op zondag 28 november en begint om 15:30 uur. Kaarten zijn bij voorkeur verkrijgbaar via de website. door invulling van het bestelformulier. Of per telefoon bij Gideon van Beek 0227 720204 of contant aan de kassa in de kerk (geen pin mogelijk). De concerten vinden plaats met inachtneming van de geldende coronamaatregelen en zijn uitsluitend toegankelijk op vertoon van de QR-code.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button