Hollands KroonPolitiekSchagen

Inwoners Hollands Kroon noodgedwongen naar Schagen voor papieren gezondheidsverklaring, LADA vraagt waarom

Advertentie:

Hollands Kroon – De fractie van LADA heeft signalen ontvangen dat de gemeente Hollands Kroon geen papieren gezondheidsverklaringen voor het aanvragen van een keuring bij het CBR verstrekt, maar dat dit enkel nog digitaal kan. De gemeente Schagen verstrekt de gezondheidsverklaring wel op papier en volgens de partij ook aan inwoners van Hollands Kroon.

De gevallen die bij LADA bekend zijn betreffen oudere inwoners die digitaal niet vaardig zijn. Graag ontvangen zij daarom een gezondheidsverklaring op papier, zodat zij niet de digitale procedure hoeven te doorlopen. Die inwoners kloppen tevergeefs bij de gemeente Hollands Kroon aan terwijl het CBR juist verwijst naar de gemeenten voor het verkrijgen van de papieren verklaring. “Dit zorgt voor verwarring en onbegrip. Deze houding van de gemeente staat haaks op wat een inclusieve maatschappij moet zijn”, aldus fractievoorzitter Henk van Gameren. Dat deze inwoners vervolgens in Schagen wel worden geholpen is alleen maar extra pijnlijk.

Het gemeentehuis in Schagen.

LADA vraagt van het college B&W een duidelijke motivering over waarom er voor gekozen is om geen papieren gezondheidsverklaring meer te verstrekken. Daarbij is kostenbesparing voor de partij geen valide argument. Daarnaast vraagt LADA wat het gemeentebestuur vindt van het feit dat inwoners uitwijken naar buurgemeenten en of Hollands Kroon zichzelf hier niet mee blameert. Ten slotte wordt het college gevraagd of zij in dat geval de papieren verklaring weer willen gaan verstrekken.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

3 reacties

 1. wat een land wat een land……

  alleen als asielzoeker krijg je alles op een presenteerblaadje aangereikt, de rest heeft het nakijken

 2. Heel logisch toch, was niet voor niets dat nagenoeg alle inwoners van de voormalige gemeente Niedorp met Schagen wilden fuseren.
  Naar verluid is deze fusie op ondemocratische wijze bij de inwoners van Niedorp na hevig verzet toch door hun strot geduwd ondanks alle weerstand w.o. een overduidelijk enquête, een hoorzitting bij de Tweede Kamer en een ansichtkaarten actie overhandigd bij de Eerst Kamer
  Nee dit vergeten die inwoners van Niedorp nooit en te nimmer, onacceptabel hoe dat kunstje geflikt is door vertegenwoordigers van Niedorp in de gemeenteraad. Alleen met onjuist verstrekte informatie is het gelukt om deze ongewenst fusie door hun strot te drukken. #schandalig

 3. Tegen zulke bestuurders is geen kruit gewassen, de Democratische gedachte gang is geheel overboord gezet waar de inwoners van Niedorp de dupe zijn geworden.
  Helaas zijn dit ook weer de overigens niet verwachte gevolgen.

Wellicht ook interessant

Back to top button