Den Helder

Aubrey Wakker uit Den Helder geportretteerd in boek Vrouw & Werkplaats

Den Helder – Aubrey Wakker heeft op het MBO-College in Hilversum het exemplaar van het boek “Vrouw & Werkplaats – 26 vrouwen over hun werkplaats, gereedschap en vakbekwaamheid” in ontvangst genomen. De Helderse Wakker is hierin met nog 25 andere vrouwen geportretteerd door fotograaf Otto Kalkhoven.

Otto Kalkhoven (1965) werkt sinds 1999 als professioneel fotograaf. Ambachten, het ‘land’leven, culinair, interieur, portretten, hij vindt het allemaal even leuk om te doen. Fotograferen is zijn vak, houtbewerking zijn hobby. Vanuit deze twee passies ontstonden twee uitgaven van het boek Man & Werkplaats waarin hij diverse ambachtsmannen portretteerde. Otto wilde weten of werkplaatsen vandaag de dag nog steeds een typisch mannelijk fenomeen zijn. Zouden werkplaatsen van vrouwen er anders uitzien, hoe staan zij in het ambachtsveld? Hij kwam in contact met meubelstoffeerder Aubrey Wakker die haar roze werkplaats heeft in een voormalige bakkerij in Den Helder.

Wakker: “Mijn klanten zijn particulieren en bedrijven. Ik maak stoffering voor boten, gewone meubelen, tuinmeubelen, horecagelegenheden en caravans. Er is geen dag hetzelfde bij mij in de werkplaats. De ene dag mag ik volop stofferen, de andere zit ik de hele dag achter de naaimachine of mag ik knippen aan de kniptafel. Een project gaat van begin tot einde door mijn handen.
Ik hou van kleur, het kan mij niet gek genoeg. Maar wat ik voor klanten maak is vaak safe, veel mensen willen toch gewoon graag een grijze bank met een vrolijk gekleurd kussentje erop. Er zijn ook klanten die een bold move willen maken en out of the box willen in hun stof- en kleurkeuze. Ik adviseer hen graag en samen komen we dan tot iets heel leuks.”

Het boek Vrouw & Werkplaats – 26 vrouwen over hun werkplaats, gereedschap en vakbekwaamheid bevat 26 interviews met ruim 300 foto’s met bijschriften, en is verkrijgbaar in de (online)boekhandel of via www.splintmedia.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button