Ingezonden

Hoe kan je eenvoudig geld lenen als ondernemer?

Advertentie:

Als ondernemer kom je voor verschillende zaken te staan. Je bedenkt bijvoorbeeld een ijzersterk plan voor het komende jaar, maar je komt erachter dat er een tekort aan financiële middelen is. Op dat moment schuif je het plan misschien wel een aantal jaar voor je uit. Zonde, want misschien springt iemand anders dan wel in het gat dat jij al eerder ontdekte. Probeer daarom nooit in problemen te denken, maar juist in oplossingen. Ben je benieuwd naar de verschillende mogelijkheden om geld te lenen als ondernemer? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze blog vertellen wij je namelijk hoe je als ondernemer geld kunt lenen.

Vraag een zakelijke lening aan
Er zijn genoeg goede redenen om een zakelijke lening af te sluiten. Echter, is het wel een grote beslissing omdat het vaak om redelijk wat geld gaat. Het afsluiten van een zakelijke lening moet daarom ook een weloverwogen beslissing zijn. Hier neem je de behoeften en vooropgestelde doelen van je bedrijf in mee. Met een zakelijke lening kan je langlopende investeringen doen. Je financiert op die manier eenmalig een grote uitgave. Je wilt bijvoorbeeld je werkkapitaal uitbreiden, nieuw talent aantrekken of een nieuwe verbouwing in het kantoorpand starten. Dit zijn allemaal redenen om een zakelijke lening aan te vragen bij een bank.

Zakelijk krediet
Wanneer je als ondernemer geld nodig hebt, denk je misschien al snel aan een van de twee financieringsvormen: zakelijke lening of zakelijk krediet. Een zakelijk krediet is net iets anders dan een zakelijke lening. Een zakelijk krediet kan namelijk een uitkomst bieden als je kampt met een tijdelijk tekort aan liquide middelen. Je bepaalt op dat moment zelf wanneer je geld opneemt en hoeveel. Je betaalt vaak alleen rente over het opgenomen bedrag. Een groot voordeel is dat een geldverstrekker het geld dan niet op jouw persoonlijke zakelijke rekening stort, maar het juist voor je klaar zet op een rekening die speciaal voor jou geopend is. Niet iedereen kan een zakelijk krediet aanvragen. Je moet namelijk voldoen aan een aantal algemene voorwaarden. Zo kan een startende ondernemer geen zakelijk krediet aanvragen.

Kies voor zakelijke lease
Vind je het niet prettig om direct een lening af te sluiten voor jouw bedrijf? Dan biedt een zakelijke lease je misschien uitkomst. Vandaag de dag kun je talloze bedrijfsmiddelen zakelijke leasen, zoals machines en voertuigen. Bij zakelijke lease smeer je het aankoopbedrag van een bedrijfsmiddel uit over meerdere jaren. Je betaalt iedere maand een gedeelte terug aan de leasemaatschappij. Doordat dit bedrag vast staat, weet je precies waar je aan toe bent. Een ander groot voordeel van zakelijke lease is dat er werkkapitaal beschikbaar blijft. Hierdoor kun je investeren als je kansen ziet voor jouw bedrijf. Bij veel geldverstrekkers kun je een bedrijfsmiddel tegenwoordig volledig financieren met behulp van zakelijke lease.

Toon meer

Reclame Regio Noordkop

Bovenstaand bericht is aangeleverd aan Regio Noordkop en voor plaatsing is betaald. Regio Noordkop is niet verantwoordelijk voor aard en inhoud van het bericht. Vragen over bovenstaand of soortgelijke berichten? Mail naar hoofdredactie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button