Hollands KroonPolitiek

Nog geen concrete plannen voor aanpassing kruising Het Hoefje

Advertentie:

Nieuwe Niedorp – Er zijn nog geen concrete plannen om het beruchte kruispunt bij Het Hoefje in Nieuwe Niedorp aan te passen. Dat laat het college weten in antwoord op vragen van GroenLinks Hollands Kroon. In een eerdere reactie van de gemeente werd gesuggereerd dat er medio 2023 verbeteringen aan de kruising zouden worden aangebracht. Dat blijkt te berusten op een misverstand.

“Door een misverstand zijn de vragen van de pers foutief beantwoord, waardoor de verkeerde informatie bij de krant terecht is gekomen”, aldus het college. De vragen had het college ook helemaal niet kunnen beantwoorden, omdat niet Hollands Kroon maar de provincie Noord-Holland wegbeheerder is op de kruising. De gemeente is enkel wegbeheerder van de wegen die uitkomen op de kruising. Om te komen tot een oplossing voor de vele ongelukken die er gebeuren is overleg nodig. Dat heeft op 2 november plaatsgevonden.

Volgens het college heeft de politie in het overleg van 2 november aangegeven dat de oorzaak van de ongevallen over het algemeen is dat men niet goed kijkt. De veroorzakers van de ongevallen geven veelal als verklaring dat ze de auto’s komende vanuit het dorp niet gezien hebben. Een echt duidelijke oorzaak voor het gebrek aan zicht is er niet: “Er staan op het kruispunt geen obstakels die het zicht daadwerkelijk ontnemen, de oorzaak is een optisch aspect.”

Het college geeft wel aan dat er een aantal kleine maatregelen zijn genomen. Zo is de uitvoegstrook naar links, komende uit het dorp, afgezet. Ook heeft de gemeente het bebouwde kom bord en gele attentiepalen verwijderd. Uit het overleg van 2 november bleek tevens dat de provincie bereid is te onderzoeken of aanpassing nodig is. Over welke maatregelen dat precies gaat en welk tijdspad daarvoor gerekend wordt is echter nog niks bekend. Omwonenden worden over de uitkomsten geïnformeerd.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button