Hollands KroonPolitiek

Opening Campus de Terp gaat in 2023 definitief niet meer lukken

Advertentie:

Wieringerwerf – De planning om Campus de Terp in de tweede helft van 2023 in gebruik te nemen wordt niet gehaald. Dat schrijft het college van de gemeente Hollands Kroon in een brief aan de gemeenteraad. Door rechtszaken tegen verschillende vergunningen heeft het proces vertraging opgelopen.

Al in mei dit jaar liet het college weten dat de opening volgend jaar onder druk is komen te staan. Inmiddels zijn alle vergunningen doorlopen. Het bestemmingsplan is onherroepelijk geworden: “Het projectteam dat voor de ontwikkeling is opgericht is volop aan de slag en de architecten voor school en sport zijn samen met een landschapsarchitect een samenhangend geheel aan het ontwerpen.”

Recentelijk stelde de raad nog extra middelen beschikbaar voor de bouw van de campus. Vanwege de stijgende grondstofprijzen was het oorspronkelijke geraamde budget niet meer toereikend. Zowel financieel als planmatig heeft het grootschalige project dus met enige tegenslag te maken. De politieke steun voor het plan is echter niet verminderd.

Herstructurering Wieringerwerf
De bouw van de campus is één van de grote projecten waarmee Wieringerwerf ingrijpend zal veranderen. Het programma ‘herstructurering Wieringerwerf ‘is in 2015 gestart en heeft een looptijd van tien jaar. Naar verwachting is het meeste eind 2024 afgerond, maar bij verschillende onderdelen is net als met de campus vertraging ontstaan. Voor de verbouwing van de Terpstraat, Fazantstraat en het winkelgebied wacht de gemeente bijvoorbeeld nog op een provinciale subsidie.

De woningen in de Kompaskerk en de herinrichting van de openbare ruimte tussen de kerk en de nieuwe woningen van WoonCompagnie aan de Sternstraat zijn inmiddels klaar. Het bestemmingsplan voor de herinrichting van de Werfstraat en omgeving wordt voorbereid. Ook zijn de plannen voor het Knarrenhof op de plek van Het Baken en de sociale huurwoningen aan het Lelypark en Ir. Ovingestraat nog in de maak.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button