Hollands KroonVideo

Politie hoopt cold case Hannie Bakker met podcast, Burgernet en flyers eindelijk te kraken (video)

Winkel – Ruim vijf en een half jaar geleden werd Hannie Bakker uit Winkel ernstig gewond gevonden in haar huis. Later overleed ze aan haar verwondingen, de politie heeft aanwijzingen dat het om een overval gaat, maar er zijn geen verdachten: een typische cold case. De politie zet nu alles op alles om nieuwe informatie boven water te krijgen.

Er is volop media-aandacht voor het initiatief van de politie, die op vrijdagochtend met flyers in de hand naar het winkelcentrum in Winkel is getrokken. “Ik had het al in de krant gelezen”, vertelt een voorbijganger. Een ander had het bericht al op Facebook gedeeld. Het is duidelijk dat de onopgeloste moord niet ver in het geheugen is weggezakt. Ook niet bij de politie, die trekt alles uit de kast om nieuwe informatie in te winnen. Het tipgeld is verhoogd naar €25.000, er komt een podcast van Dionne Slagter, de politie gaat flyeren in de buurt en er komt – voor het eerst – een oproep via Burgernet.

“Dat gebruiken we normaal gesproken alleen in heterdaadzaken”, vertelt woordvoerder Erwin Sintenie, “maar nu ook specifiek voor deze zaak.” Ze hopen op deze manier net die éne tip te vinden. In de oproep is ook een video van de nabestaanden te zien, bij wie de onopgeloste moord nog steeds veel pijn veroorzaakt.

De podcast “Moordcast” is vanaf vrijdag 18 november te beluisteren via de gebruikelijke podcastapps, of via YouTube. De oproep via Burgernet wordt op dinsdag 22 november verspreid. Meer informatie over de zaak is te vinden op politie.nl/hanniebakker.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button