Hollands KroonPolitiekSport

Raad vraagt college om steiger voor watersporters in Anna Paulowna

Anna Paulowna – PvdA, OHK, D66, VVD en CDA hebben schriftelijk gevraagd of het college van Hollands Kroon vervolg wil geven aan het idee van een inwoner om watersporters een betere opstapplaats te bieden. Een gemakkelijke steiger met lage instap aan het Hooge Oude Veer in Anna Paulowna zou de toegankelijkheid verbeteren.

Het idee voor de speciale steiger is door een inwoner naar voren gebracht tijdens de ideeënmarkt van de gemeenteraad. De bestaande steigers aan het Hooge Oude Veer, die vooral gebruikt worden om te vissen, zijn te hoog en ontoegankelijk voor kanoërs en suppers. Het nabijgelegen strandje wordt door zwemmers gebruikt. De beoogde locatie voor de nieuwe steiger is bij het parkeerterrein aan de N249, tussen de rotonde en het voetgangerstunneltje.

Het terrein daar is in eigendom van de provincie. De voorgenoemde politieke partijen vragen het college of zij bij het provinciale bestuur wil informeren of het idee kansrijk is. Een andere locatie is daarbij bespreekbaar. Daarnaast willen zij weten op welke termijn een steiger gebouwd kan worden en of voor de financiering eventueel subsidies beschikbaar zijn. Ten slotte vragen de raadsleden of het college de initiatiefnemer en de raad op de hoogte wil houden van de ontwikkelingen.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button