Dames DWOW beter dan RKAV Volendam

Wieringerwerf – De vrouwen van DWOW versloegen zondag in de tweede klasse RKAV Volendam met 2-1. De beslissende treffer viel in de laatste minuut door Manon Roosjen. Ze wist een strafschop perfect in te schieten.

DWOW kwam op 1-0 door Rosanne Kok. Een beetje gelukkig kwam Volendam op gelijke hoogte. De anders zo betrouwbare keepster Floor van Velzen knalde per ongeluk de bal op de rug van een Volendam speelster en de bal vlog daarna zomaar het doel in. Het bleef tot het rustsignaal 1-1.

In de tweede helft bleef de thuisploeg beter, maar de eindpass werd telkens goed onderschept. Het lukte daarom ook niet om te scoren. Tot overmaat van ramp werd een zuiver doelpunt afgekeurd. In de slotminuut kreeg DWOW een penalty door een handsbal en won zo met 2-1. Met enorm veel dank aan de trefzekere Roosjen.