JeugdVideo

Video: Honderden kinderen verwelkomen Sinterklaas in de Oeverse haven

Adverentie

Den Oever – Het was weer even spannend of de stoomboot van Sinterklaas de weg naar de haven van Den Oever wist te vinden, maar uiteindelijk meerde de stuurpiet feilloos aan. Gelukkig was alles onderweg goed gegaan en kon de stoomboot precies op tijd, voor de regen, aanleggen.

De kinderen stonden geduldig te wachten om de Sint een handje of een zelfgemaakt cadeautje te geven. Burgemeester Rian van Dam verwelkomde de Sint en zijn vele pieten in de gemeente Hollands Kroon. Sinterklaas had heel wat handjes te schudden en was zeer blij dat er zoveel kinderen op hem en de pieten stonden te wachten.

In de tussentijd waren tientallen pieten bezig om alle cadeaus op een vrachtwagen te leggen en heel goed vast te binden. Want ze weten dat het weer hier in Nederland nogal eens ruw kan zijn. Nadat vele handjes waren geschud ging Sinterklaas even schuilen in de visafslag om later met zijn hele gevolg bijna alle dorpen in Hollands Kroon te bezoeken.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button