Den Helder

Architectenkeuze nieuw stadhuis Den Helder gaat langer duren

Adverentie

Zeestad BV heeft laten weten dat de selectie van de architect voor het nieuwe stadhuis van Den Helder, in de gebouwen 66 en 72 op Willemsoord, twee maanden langer duurt dan verwacht. De zesde partij uit de selectiefase voor het architectenbureau, krijgt alsnog de kans zich in te schrijven voor de aanbesteding. Daarvoor krijgt dit bureau veertig dagen de tijd.

In een eerdere fase hebben twee architectenbureaus twee weken extra de tijd gekregen om hun inschrijving aan te vullen. Binnen de regels van het aanbestedingsrecht is dit niet toegestaan. Deze inschattingsfout is ontstaan door het relatief geringe aantal inschrijvingen in eerste aanleg. Eén van de twee bureaus die genoemde extra twee weken heeft verkregen is vervolgens als vijfde geëindigd.

De inschattingsfout wordt nu hersteld door het bureau dat op de zesde plaats is geëindigd bij de aanbesteding alsnog de kans te bieden deel te nemen aan de aanbestedingsprocedure. Door de fout dient het bureau dat als vijfde is geëindigd in het vervolg te worden uitgesloten. De architectenbureaus zijn hiervan in kennis gesteld. “Na de keuze van de architect in maart, gaat het ontwerpteam verder met de ontwikkeling van een fraai en uniek stadhuis in de prachtige nautische omgeving Willemsoord”, aldus Zeestad.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button