Den Helder

Kinderafdeling ziekenhuis behoorlijk vol

Het AD meldt woensdag dat vrijwel alle ziekenhuizen overvolle kinderafdelingen hebben. Patiënten worden zelfs naar het buitenland doorverwezen. Ook op de kinderafdelingen van de Noordwest Ziekenhuisgroep, in Alkmaar en Den Helder, is het erg druk.

“In de afgelopen periode zijn erg veel kinderen opgenomen met infectieziekten aan de luchtwegen”, laat woordvoerster Marieke de Vries weten. “Dit is seizoensgebonden en geldt voor heel Nederland.”

De NWZ heeft daarom een aantal maatregelen genomen. Zo is een aantal geplande dagopnames en geplande operaties, waarbij een opname zou volgen, uitgesteld. “Dit doen we alleen als het uitstellen medisch verantwoord is”, benadrukt De Vries. “Desondanks is het natuurlijk ontzettend vervelend voor de patiënten die het betreft. Deze maatregel is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat er ruimte is voor de opname van acute patiënten. Ook hebben we de bezetting van de nachtdienst tijdelijk verhoogd, zodat meer patiënten gemonitord kunnen worden. Bij ons zijn er geen bedden gesloten wegens een tekort aan kinderverpleegkundigen.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button