Den HelderJeugd

Lyceum aan Zee doet mee aan Young Solar Challenge

Advertentie:

Leerlingen van Lyceum aan Zee in Den Helder doen mee met de Young Solar Challenge. Leerlingen van het voortgezet onderwijs kregen een bouw- en lespakket voor een professionele, duurzame zonneboot. Een aantal weken later zullen de teams in hun zelfgebouwde zonneboot racen.

De Young Solar Challenge heeft alles in zich om jongeren enthousiast te maken voor techniek. Door de combinatie van theorie, praktijk en competitie leren jongeren op een speelse manier veel over duurzame technologie.

Olivia, Mathijn, Jesper en Tom brachten dinsdagmiddag een bezoek aan LOS Radio om enthousiast over het project te vertellen. Hans van Beekum bood de leerlingen het bouwpakket aan dat op het Beroepsonderwijs aan Zee stond te verstoffen. De leerlingen waren hier enthousiast over en gingen de uitdaging aan. Helaas was een aantal stukken uit het bouwpakket stuk, maar met dank aan Mavo aan Zee konden de leerlingen deze stukken opnieuw maken met het lasersnijdapparaat.

Race weekenden
De leerlingen van Lyceum aan Zee zijn nu druk bezig met het bouwen van de boot. Op 22 en 23 mei strijden ze in Akkrum, 5 en 6 juni in Purmerend en 19 en 20 juni in Naaldwijk.

Op zoek naar sponsoren
Via radio riep team captain Mathijn Helderse ondernemers op hun Solar Team te sponsoren. Het team is te benaderen via solarteam@scholenaanzee.nl of via instagram; @solarteam.lyceumaanzee.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button