Schoenmaker Kees 75 jaar

Er werd een klein feestje gevierd woensdagochtend in de “Witte Raaf” bij de Koninklijke Marine. Schoenmaker Kees Rensen is daar niet weg te denken en werd 75 jaar. Met zijn winkeltje zit hij al heel veel jaren in deze ontmoetingsplaats en dat zal nog wel even blijven ook. Familie, vrienden en collega’s werden onthaald met een bakkie en een speciaal voor Kees gemaakte taart.

Rensen compleet verrast door de komst van zijn dochter (DHfoto)

Wist van niets
Het was een verrassingsfeestje voor Rensen, die zich niet zo snel gek laat maken. Hij was wel compleet verrast door dit gebaar. Vooral dat zijn dochter die in het buitenland woont, aanwezig was. “Die zijn vanochtend heel vroeg in de auto gestapt om hier te zijn”, vertelt hij zichtbaar geëmotioneerd. Of hij nog even doorgaat met werken? “Jazeker, anders zit mijn vrouw thuis met de stofzuiger op me te wachten, dat is voor ons beide niet goed”, aldus een lachende jubilaris.

Zijn winkel ademt een heerlijk ambachtelijke sfeer. Lekker vol, veel herinneringen en aandenkens hangen aan de muren en een balie volgeplakt met buitenlandse muntjes. Verder is het gevuld met grote machines om al die schoenen te verwerken. Trots laat hij een paar schoenen zien waarop maar liefst 36 keer de Vierdaagse van Nijmegen is gelopen. “Ik heb ze voor die persoon altijd onderhouden en ik zal er wat zolen aan vervangen hebben, toen hij stopte met lopen heb ik gezegd, die wil ik hebben!”

Een speciaal voor de jubilaris gemaakte taart (DHfoto)
Zijn winkel versierd op zijn 75 ste verjaardag (DHfoto)
Mobiele versie afsluiten