Den Helder

Start doe- en praatgroep voor kinderen in Den Helder

Soms gebeuren er dingen in een gezin waar een kind zich geen raad mee weet. Een ouder die ziek is, een scheiding, verdriet, ruzie of geweld. Kinderen gaan anders om met spanning en stress dan volwassenen. Ze betrekken alles op zichzelf en voelen zich vaak schuldig over de situatie. Ze worden heel stil of juist heel boos, of dwars en onzeker. Soms zijn ze bang om te gaan slapen of plassen ineens weer in bed.

Om deze kinderen te helpen bieden Brijder en GGZ Noord-Holland-Noord “Piep zei de Muis” aan, een doe- en praatgroep voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar. In maart 2020 start in Den Helder een nieuwe groep. Aanmelden is nog mogelijk.

“Piep zei de Muis” is een groep voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 7 jaar die thuis of in hun directie omgeving spanningen (hebben) ervaren. Met spanningen bedoelen we stress zoals bij (vecht)scheiding, (huiselijk) geweld, overlijden of ouders met psychische en/of verslavingsproblemen. In twaalf wekelijkse bijeenkomsten leren de kinderen de vier basisemoties en leren ze dat het soms handig is om deze emoties te verwoorden. Ze vergroten hun sociale vaardigheden en verwerken lastige gebeurtenissen. Ook werken de kinderen aan een positief zelfbeeld. Wie ben je, waar ben je goed in en hoe kan je oefenen in het hebben van positieve gedachten.

Handpop PIEP
De muis PIEP, een handpop, vertelt op een speelse manier over wat hij allemaal meemaakt en nodigt de kinderen uit om samen met hem naar allerlei oplossingen te zoeken. Voor de ouders zijn er vier ouderbijeenkomsten waarin aandacht wordt besteed aan opvoedkundige vragen en het omgaan met hun kind.

De groep start op 11 maart 2020 in de gemeente Den Helder en vindt gedurende twaalf weken plaats van 14.30 tot 15.45 uur. Kinderen uit omringende gemeenten zijn eveneens welkom. Aan de groep zijn geen kosten verbonden en er is geen verwijsbrief nodig. Een kind aanmelden kan door een e-mail te sturen naar p.poland@ggz-nhn.nl. Na aanmelding wordt het gezin uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek, waarna besproken wordt of het kind mee gaat doen. Ouders kunnen ook zelf hun kind aanmelden.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button