Hollands KroonJeugd

Activiteiten voor jong en oud in de kerstvakantie

Hollands Kroon – Door de coronamaatregelen zijn jongeren niet alleen beperkt in hun doen en laten tijdens Oud en Nieuw, maar ook in de kerstvakantie. De burgemeester en wethouders van Hollands Kroon hebben met leerlingen van Rsg Wiringherlant gesproken over de Coronamaatregelen en het vuurwerkverbod.

Met de ideeën van de leerlingen is samen met Jongerenwerk LINK, lokale ondernemers en verenigingen een programma voor de kerstvakantie opgesteld. In de evenementenkalender van gemeente Hollands Kroon staat het overzicht.

Een leerling van de Rsg vertelde dat zij haar opa en haar oma niet kan zien, omdat er thuis niet genoeg ruimte is om afstand te houden. Haar idee was of de gemeente een ruimte hiervoor ter beschikking kon stellen zodat zij veilig bij elkaar konden komen. Dit idee is uitgewerkt. Wonen Plus Welzijn heeft vier locaties in de gemeente beschikbaar gesteld als ontmoetingsruimte voor grootouders en kleinkinderen.

Online Game Event
Een ander idee dat door de leerlingen is aangedragen is een Online Game Event. Eerder dit jaar is een Gameday georganiseerd waar veel animo voor was. De wens van een aantal leerlingen is, of dat weer georganiseerd kan worden. Dat is gelukt. Zo wordt er in de eerste week van de kerstvakantie een Fortnite Online Game Event en een online FIFA voetbaltoernooi georganiseerd. De dagen tussen Kerst en Oud & Nieuw zijn dagen waarop verveling kan toeslaan, met name bij de jeugd. Daarom is er op 29 december een online spelletjesavond georganiseerd voor het hele gezin. Bijvoorbeeld een potje schaken tegen elkaar, Uno of Zeeslag tegen een andere familie. De winnaar van elk spel staat een prijs te wachten.

Op 31 december mag helaas geen vuurwerk worden afgestoken. Van 12.00 tot 04.00 uur organiseert Hollands Kroon in samenwerking met de gemeente Den Helder en Schagen een online oudejaarsfeest. De organisatie van ‘Thuisfissa’ organiseren een interactieve en toffe show radioshow vol artiesten en prijzen. Ook wordt op oudejaarsavond een online escaperoom georganiseerd. Net als in een ‘real life’ escape room volgen geïnteresseerden met een team het verhaal, lossen ze puzzels op en komen ze steeds dichterbij de ontknoping.

In de kerstvakantie wordt er nog meer georganiseerd. Alle activiteiten zijn terug te vinden op de evenementenkalender.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button